Ajala Belize Bio

70% Cacao 100% Lásky

Single origin čokoláda Belize si vás získá plnou chutí smetany a višňové marmelády s lehkým alkoholovým akcentem. V závěru můžete cítit také sušené ovoce, zejména medové rozinky, a také delikátnost kakaa.

134 Kč / ks 120 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
18.3.2025
Kód: 4094
Ajala Belize Bio

Detailní popis produktu

Jedinečnou a neopakovatelnou chuť single origin čokolád zaručují kakaové boby, které pochází z jediného regionu nebo farmy. Každá single origin tabulka tak odráží unikátní charakter místa původu bobů daný nejen geografickou polohou, ale také složením půdy, intenzitou slunečních paprsků, nebo rozmanitostí okolní vegetace. Abychom nechali co nejvíce vyniknout přirozené tóny jednotlivých kakaových bobů, přidáváme k nim pouze jednu další surovinu - sušenou třtinovou šťávu, neboli panelu. 

Kakaové boby pro výrobu této čokolády pochází z regionu Toledo na jihu Belize. Vypěstovali je drobní farmáři z pohoří Maya Mountains, z nichž mnozí náleží k původním mayským kmenům Q’eqchi’ a Mopan Maya. Centrální zpracování bobů v této oblasti zajišťuje organizace Maya Mountain Cacao.

Tradice pěstování kakaa v Belize sahá až k starověké civilizaci Mayů, pro které bylo kakao posvátnou plodinou a jeho konzumace tvořila nedílnou součást jejich kultury. Potomci Mayů žijí v Belize dodnes a tradiční způsoby kultivace kakaa si zde předávají z generace na generaci. V Maya Mountains pěstují kakaovníky na malých farmách na okrajích deštného lesa za využití ekologicky šetrných metod. O posklizňové zpracování zdejších bobů se stará sociální podnik Maya Mountain Cacao (MMC), který spolupracuje s téměř 400 místních rodin. Organizace vznikla v roce 2010 se záměrem produkovat jedinečné kakao nejvyšší kvality, jehož pěstování má pozitivní dopad na celé společenství v jižní části Belize.
 
Boby se v MMC fermentují a suší centrálně, což je oboustranně výhodné. Farmářům tento způsob zajišťuje férovou stabilní mzdu a také menší zodpovědnost, zatímco podniku dává možnost efektivnější kontroly kvality a zajištění rovnoměrné a konzistentní fermentace. Její průběh závisí na ročním období a specifikách sklizně, obvykle se zde ale boby fermentují přibližně 4 dny. Následuje unikátní třífázové sušení, nejprve ve speciálních sklenících, poté na přímém slunci. Organizace rovněž provozuje vlastní 24 ha ukázkovou farmu pro výzkum a školení farmářů.
 
Ingredience: Bez přísad, Single origin
Cacao původu: Belize - Maya Mountains / Maya Mountain Cacao
Váha: 45 g
Obsah kakaového podílu: 70 %
Složení: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva
Certifikace: CZ-BIO-003

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola