Ve vůni této kávy ucítíte para ořechy, příměsí dubu. Její chuť je hořko-kyselá s tóny grepové kůry.
100 % Arabica
Více o druhu mletí v rubrice 'TIPY O KÁVĚ' ve článku 'MLETÍ ZRNKOVÉ KÁVY'.
Detailní popis produktu
Dominikánská republika vyrábí kávu od roku 1715 a tato šarže pochází z oblasti označené jako Barahona.
Řada farmářů obdělávajících malé pozemky o rozloze přibližně 375 hektarů produkuje tuto kávu s dobrým tělem s nízkou kyselostí a charakteristickými jemnými vůněmi tmavé čokolády, vlašských ořechů a náznaků doutníkového tabáku. Tato směs Caturra a Typica, která se pěstuje v půdě bohaté na jíl ve výšce přibližně 900 metrů nad mořem a sklízí se od října do ledna, je poté ručně vybrána, promyta a fermentována po dobu asi 12 hodin, než je usušena na slunci.
V espressu má čistou a vytrvalou dochuť s nádechem koření.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.