Ve vůni této kávy ucítíte citrusové plody. V její chuti je cítit karamel, granátové jablko a celkově sladšími tóny.
Detailní popis produktu
Kostarika má v kávě dlouhou a plodnou historii. První producenti začali využívat ideální půdu i podnebí pro pěstování kávy již od konce 17. století. S malou pomocí ze strany vlády a britských investic se výroba kávy v 19. století rozrostla . Stejně jako v mnoha středoamerických zemích, i v současné době hraje kávový průmysl v národní ekonomice zásadní roli díky kvalitní reputaci, kterou si v průběhu let vybudoval. V roce 2006 byla káva na třetím místě v seznamu nejdůležitějších vývozů Kostariky.
Na druhé straně je kávový průmysl stále více ohrožován expanzí zástavby. Mnoho lidí je přitahováno dokonalým podnebím Kostariky, takže příroda a kávová pole musí ustoupit rozšiřujícím se městům, zejména v oblasti San José. Chudí zemědělci nemohou bojovat s velkými stavebními korporacemi a nedávají jim na výběr, než prodat své plantáže.
Naše káva pochází z provincie San José, jižně od hlavního města. Půdy v této kopcovité oblasti jsou vulkanické, sedimentární povahy a jsou spíše kyselé. Hlavní odrůdy jsou Catuai a Caturra, které se pěstují v nadmořských výškách kolem 1500 metrů. Klimatické podmínky v této oblasti jsou také ideální - jsou zde dvě dobře definovaná období potřebná pro vysoce kvalitní kávu: období dešťů od května do listopadu a období sucha od prosince do dubna.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.