Chuť: hořká čokoláda , ovocná, strukturovaná, do chutí pepře
Kategorie: Intenzivní
100 % Arabica
Více o druhu mletí v rubrice 'TIPY O KÁVĚ' ve článku 'MLETÍ ZRNKOVÉ KÁVY'.
Detailní popis produktu
Peru leží podél západního pobřeží jižní Ameriky. Země leží jižně od Ekvádoru a Kolumbie, západně od Brazílie a severozápadně od Bolívie a Chile. Peruaské klima je velmi rozmanité, s tropickou oblastí ve východní nížinné džungli, suchou pouštní částí na západě podél pobřeží a mírným až chladným klimatem vysokým v Andách.
Výrobní tradice
Velká část peruánské produkce kávy se odehrává na vysočině mezi 1000 a 1800 metrů nad mořem. Káva obvykle roste ve stínu s průměrnou hustotou rostlin 2000 rostlin na hektar. Vyrovnávající se na strmých kopcích s vychystávacím košem vybírají selektory třešně selektivně. Přinášejí třešně až do centra pro zpracování a sušení na slunci podle tradičních metod.
Jako světový lídr v oblasti vývozu ekologické kávy je Peru pravděpodobně nejlépe známá pro svou produkci certifikované kávy. V poslední době se země také objevuje na radaru specializovaného kávového průmyslu.
Organizace producentů
Většina peruánských producentů kávy jsou malí zemědělci, kteří vlastní průměrně tři hektary. Tito výrobci jsou seskupeni v sdruženích nebo družstvech, které jim umožňují vyjednat lepší ceny, zlepšit zacházení s produkcí po sklizni a rozvinout marketingové strategie. Větší sdružení mají až 2000 členů a vlastní více než 7000 hektarů. Nejmodernější sdružení mohou dokonce mít finanční pobočku, která poskytuje úvěry výrobcům k nákupu vstupů, částečně za výrobní náklady za účelem zvýšení výnosů a zlepšení kvality plodin. Některé z těchto sdružení rovněž poskytují zemědělcům technickou pomoc. Tyto servisní družstva uvádějí na trh svůj produkt přímo nebo mají dlouhodobý vztah s obchodníkem s kávou, který to pro ně dělá.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.