Tricolate - Nový chytráček by měl byt i u Vás doma
Jednoduché a vždy konzistentní. To je nová metoda přípravy kávy Tricolate, která nejspíš brzy bude v kuchyních po celém kávovém světě jako doma. Žádné precizní zalévání, žádné složité míchání.
V čem je Tricolate jiný:
Odstraňuje nerovnoměrnou extrakci:
Rovné stěny a 80 mm průměr zajistí rovnoměrnou extrakci bez možností by-passu vody (žádná voda neproteče okolo). O distribuci vody se stará speciální design vrchní sprchy. To znamená, že nepotřebujete zalévací konvici, ale vystačíte si s tou klasickou rychlovarnou.
Laboratorní filtrační papír:
Papír vyrobený v Německu poskytuje konzistentnější strukturu pórů. S menší velikostí filtru než u jiných přístrojů získáte méně papírových částí ve vaší kávě.
Jednoduchá příprava:
Do Tricolate vložíte filtr, lehce propláchnete horkou vodou a nasypete jemněji umletou kávu. Přes “sprchu” na vrchu Tricolate nalijete vroucí vodu jen tak, aby káva rozkvetla a poté dolijete zbytek a necháte prokapat. Neřešíte teplotu vody (ideálně ihned po varu), rovnoměrnost zalití ani čas extrakce.